Primarul Bolojan: Sunt bani pentru tablete. Poate fi o criză de timp în cazul panourilor separatoare | AUDIO

Vicepremierul Raluca Turcan discută, marți, cu primarii din toată țara despre deschiderea anului școlar.

Luni seara, Guvernul a decis să deconteze până la 1 octombrie, cheltuielile făcute de primării începând cu 1 august. Este vorba despre 175 de milioane de euro destinați cumpărării de tablete, dezinfectanți, măști și alte obiecte necesare.

Președintele executiv al Asociației Municipiilor din România, primarul orașului Oradea, Ilie Bolojan, spune, la Europa FM, că edilii orașelor de reședință de județ își permit să cumpere tablete și dezinfectanți din bugete proprii, fără probleme. Dar numai dacă au gestionat echilibrat banii contribuabililor.

Iar la Oradea și Cluj Napoca, dispozitivele au fost achiziționate încă din luna mai.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În ceea ce privește situația de la sate, președintele executiv al Asociației Municipiilor din România spune că numărul elevilor a scăzut atât de mult, încât numărul tabletelor care mai trebuie cumpărate acum nu ar trebui să ridice probleme financiare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primarul municipiului Oradea crede că autoritățile locale ar putea intra în criză de timp dacă autoritățile centrale vor impune folosirea despărțitoarelor din plastic între copii. Ilie Bolojan vede utilitatea panourilor doar în timpul orelor.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS