Confidenţialitate

Primarul Gheorghe Nichita s-a suspendat din funcțiile de conducere deținute în PSD. Edilul e cercetat sub control judiciar de DNA

Primarul Iașiului, Gheorghe Nichita, cercetat de DNA, a anunțat, joi, că se autosuspendă din funcția de vicepreședinte al PSD la nivel național, cât și din cea de președinte al organizației județene Iași a partidului, spunând că a luat decizia în urma unei discuții cu liderul PSD Victor Ponta.

 

Edilul spune că a avut o discuţie cu preşedintele PSD, Victor Ponta, şi că i-a adus acestuia la cunoştinţă decizia luată.

Nichita a mai afirmat că până la clarificarea situaţiei sale juridice atribuţiile de preşedinte al PSD Iaşi au fost preluate de către Victorel Lupu, prim-vicepreşedinte al organizaţiei judeţene PSD Iaşi.

“Rămân în continuare membru al partidului şi fidel principiilor social-democrate”, a adăugat Gheorghe Nichita.

Noul preşedinte al PSD Iaşi, Victorel Lupu, este vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Iaşi, fiind unul dintre cei mai vechi membri ai acestui partid.

Gheorghe Nichita este primar al Iaşiului din anul 2003, iar din iulie 2000 este membru PSD, fiind şi lider al organizaţiei judeţene a partidului, dar şi vicepreşedinte la nivel naţional.

Procurorii DNA au dispus, vineri, începerea acțiunii penale și reținerea pentru 24 de ore a primarului Iașiului, Gheorghe Nichita, pentru instigare la folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii, în formă continuată (cinci acte materiale), abuz în serviciu, dacă funcţionarul public a obţinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, acces ilegal la un sistem informatic și operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Surse judiciare declarau pentru MEDIAFAX că Adina Samson, șef de serviciu în Primăria Iași, cu care edilul Gheorghe Nichita a avut o relaţie de câţiva ani, l-ar fi denunţat pe acesta după ce el i-ar fi pus pe poliţiştii locali să o urmărească.