Primarul general al Capitalei: informaţii că la protestele din Bucuresti ar fi infliltate persoane care sa puna in pericol securitatea nationala

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, anunţă că a convocat Autoritatea Teritorială pentru Ordine Publică  având informaţii că la protestele de la Cotroceni şi Piaţa Victoriei ar fi infliltrate persoane care vor să deturneze manifestaţiile de la scopul iniţial.

Am dispus convocarea de urgenţă a ATOP – Autoritatea Teritorială pentru Ordine Publică, în aceasta seară, având informaţii potrivit cărora, în cadrul mitingurilor neautorizate din Capitală, unul anunţat în mass-media de mai bine de 24 de ore ca fiind cel mai mare protest din perioada post-decembristă, iar celălalt apărut spontan în ultimele ore, ar fi infiltrate persoane care aparţin anumitor organizaţii care doresc deturnarea manifestaţiilor de la scopul iniţial. Au aparut deja incidente care se pot amplifica, în această seară. Am dispus alertarea, pentru astfel de situaţii, a ambulanţelor, a structurilor ISU, a efectivelor Poliţiei Locale. Fac apel la instituţiile abilitate ale statului cu atribuţii în siguranţa naţională să ţină cont de acest semnal de alarma pe care îl trag, având în vedere că pe teritoriul Capitalei sunt principalele instituţii ale statului, ambasade, consulate, aproape trei milioane de locuitori, studenţi,turisti”, transmite Gabriela Firea printr-un comunicat de presă.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS