Confidenţialitate

Primarul general al Capitalei îi acuză pe prefect că pune în pericol zonele istorice/ La Europa FM, prefectul îi dă replica

Primarul general al Capitalei  avertizează că prefectul Bucureștiului l-a amenințat că mâine, 6 februarie,  va ataca în Justiție reglementarea de urbanism a întregii zone istorice.

Dacă prefectul Toni Greblă va face așa ceva, toți speculatorii imobiliari vor putea construi blocuri între case și orice proprietar de imobil istoric va putea demola construcții valoroase pentru patrimoniu, atrage atenția Nicușor Dan:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Primarul general reclamă că prefectul a invocat argumente neclare pentru atacarea reglementării care spune cum și ce se poate construi sau demola, în zona istorică. Este vorba despre o reglementare din decembrie 2000, când primar general era Traian Băsescu.

“Pentru că există suspiciuni în diverse medii, noi aruncăm totul în aer, inclusiv convenţii internaţionale la care România este parte”, a spus primarul general al Capitalei. El a adăugat că a organizat conferinţa de presă de duminică pentru ca “instituţiile statului să reacţioneze şi să împiedice acest act de iresponsabilitate”.

 “Eu spun că nu există niciun temei juridic pentru ca aceste acte să fie atacate”, a mai subliniat primarul Nicuşor Dan.

Primarul general a explicat într-o conferință de presă că atacarea în instanță a reglementării de urbanism a zonei istorice ar putea duce la o birocrație uriașă:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În replică, prefectul Capitalei, Toni Greblă, recunoaște că l-a somat pe primarul general să-i trimită copii, conform cu originalul, după PUZ-urile pentru zone istorice, 86 la număr, dar spune, la Europa FM, că nu are cum să se adreseze Justiției chiar mâine.

Prefectul spune că la baza demersului său, se află un document care ar arăta că, în arhiva Primăriei Capitalei, nu se află cele 86 de PUZ-uri care reglementează construirea și demolarea în zonele istorice ale Bucureștiului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.