Confidenţialitate

Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, dus la audieri la DNA București

Primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, a fost dus, miercuri, la audieri, în urma percheziţiilor care au avut loc la locuinţa şi biroul acestuia, într-un caz care vizează un contract încheiat între municipalitate şi BERD, privind lucrări de infrastructură.

Înainte de a fi dus la audieri, Antal Arpad a postat un mesaj pe Facebook, susţinând că “autoritățile române nu înțeleg contractul, deoarece a fost întocmit în baza unor proceduri foarte moderne, folosite de către BERD și Banca Mondială”.

“Nu l-a înțeles (contractul – n.r.) Curtea de Conturi și, din această cauză, m-a denunțat la DNA. BERD a spus în timpul anchetei Curții de Conturi că totul s-a făcut conform regulamentului. Instituțiile financiare internaționale pot face, în baza legilor, achiziții publice în România, pentru că ele funcționează ca un stat. Instituția care a dat banii spune că totul este în ordine, totul s-a făcut conform regulamentului. Mai mult, noi nu putem să achităm niciun cent până când BERD nu dă aviz, însă autoritățile române nu înțeleg acest lucru”, a scris Antal.

Miercuri, procurorii DNA au făcut percheziții la Primăria Sfântu Gheorghe, vizat de anchetă fiind primarul orașului. Surse judiciare declarau pentru MEDIAFAX că procurorii au descins la Primăria Sfântu Gheorghe în cadrul unei anchete ce vizează fapte de corupție, prejudiciul ridicându-se la un milion de euro.

Oficial, DNA a anunțat într-un comunicat de presă că “sunt efectuate percheziții domiciliare în 13 locații situate în municipiul București și județele Covasna și Brașov, din care una este sediul unei instituții publice, restul reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice”.

Cercetările se fac într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni asimilate celor de corupție comise în perioada 2010-2014, se arăta în comunicatul DNA.

După percheziţii, primarul Antal a fost dus la audieri, iar surse locale au declarat că audierile vor avea loc la sediul DNA Bucureşti.

Antal spunea că, în cazul în care cei care investighează cazul sunt interesaţi de aflarea adevărului, el aşteaptă “calm şi liniştit” finalizarea anchetei şi a afirmat că, probabil, va fi dus pentru audieri la Bucureşti.