Confidenţialitate

Primarul Capitalei l-a schimbat pe managerul Spitalului Colțea după ce medici din spital au reclamat nereguli

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, pe Facebook, că nu va mai prelungi mandatul managerului de la Spitalul Colțea, Mircea Lupușoru.

Decizia a fost luată după ce mai mulți medici din spital au semnalat, în repetate rânduri, mai multe nereguli. Este vorba despre concursuri aranjate și autorizații sanitare false, a spus la Europa FM, Ilinca Săvulescu, doctor la Spitalul Colțea din București.

”De un an și câteva luni, tot semnalăm abuzuri, ilegalități, un comportament cu totul și cu totul nepotrivit celui pe care ar fi trebuit să îl aibă managerul spitalului. Că managerul este înlăturat de la conducerea spitalului este foarte bine. Sautăm asta, ne bucurăm extraordinar de tare. Trebuie să salutăm intervențiile consilierului juridic al spitalului care a avut o mulțime de dovezi legate de concursurile aranjate, de achiziții false, de achiziții dublate,” a spus la Europa FM, medicul Ilinca Săvulescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Contactat de Europa FM, Mircea Lupușoru a spus că nu are ce să își reproșeze în privința activității sale la conducerea Spitalului Colțea.

“Îmi pare rău că nu a primat performanța și că au contat interesele personale ale unui grup mic de colegi, să le spunem, eu le spuneam semnatari, medici semnatari. (Reporter:) Aveți ceva să vă reproșați? Absolut nimic! Atât timp cât spitalul pe perioada de pandemie a fost în top 10 al spitalelor din toată țara, atât la decontări de servicii medicale, cât și la acordarea de servicii medicale, nu există datorii ale spitalului, există materiale sanitare, există medicație pentru pacienți, eu zic că mi-am făcut treaba din punct de vedere al managemntului”, a spus Mircea Lupușoru.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Medicul Ilinca Săvulescu speră ca viitorul concurs pentru ocuparea postului de manager al Spitalului Colțea să fie organizat corect.

”Concursul pentru manager trebuie organizat cât de repede, cât de corect, adică foarte corect. Sperăm ca noul manager să deslușească problemele foarte încurcate din Spitalul Colțea, asta este îngrijorarea noastră. Pun acum accept pe autorizațiile sanitare false, cu înscrisuri false în autorizațiile de funcționare a spitalului”, a menționat Ilinca Săvulescu.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Până la organizarea unui concurs, manager interimar al Spitalului Colțea din București a fost numit Paul Daniel Iordache. Este medic epidemiolog, doctor al Universității Reykjavik din Islanda și asistent universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București.