Confidenţialitate

Primarul Capitalei l-a demis pe directorul ALPAB și a preluat interimatul | AUDIO

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, l-a demis pe directorul ALPAB, instituția care se ocupă de curățenia din parcurile bucureștene, iar interimatul va fi asigurat chiar de edilul general.

Nicușor Dan spune că pe 1 septembrie vor fi desființate cele două companii municipale care se ocupă de parcuri și arbori și într-o săptămână, Cișmigiul va arăta din nou “așa cum ar trebui să arate un parc”.

Înființată de fosta administrație, Compania Parcuri și Grădini a făcut treabă de mântuială, iar colaborarea cu Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București nu a funcționat, a spus primarul Capitalei, Nicușor Dan, nemulțumit de activitatea ambelor instituții.

Preiau interimar conducerea ALPAB, consiliul de administrație care coordonează compania de parcuri să schimbe directorul, care, evident, nu știe meserie. Nu a funcționat colaborarea între ALPAB și Compania de Parcuri. Compania a făcut lucrări de mântuială. Chiar dacă ei au fost plătiți să salubrizeze aleile, să tundă iarba, au aruncat-o pe alei, trebuiau să curețe locurile de joacă, au făcut asta de mântuială și bucureștenii au văzut-o.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În Cișmigiu, de exemplu, iarba e uscată și în loc de flori, au crescut bălării, băncile sunt pline de excremente de păsări, iar coșurile de gunoi, rupte. La toate acestea se adaugă mirosul greu de suportat.

Edilul Capitalei spune că pe 1 septembrie, în ședința consiliului general, va fi modificat contractul de delegare între ALPAB și Compania Municipală Parcuri, astfel încât aceasta din urmă să nu mai aibă exclusivitate în îngrijirea parcurilor, iar până la desființarea sa, tarifele pe care le percepe vor fi reduse.

ALPAB, chiar dacă avea oameni, nu putea să vină să măture sau să tundă iarba, să întrețină un spațiu verde. După 1 septembrie, când o să dăm aceste hotărâri, o să avem niște oameni de la ALPAB care o să intervenim. Luni dimineață, 40 de oameni o să vină în Parcul Cișmigiu și am promisiunea de la ALPAB că într-o săptămână Parcul Cișmigiu o să arate așa cum trebuie să arate un parc, mai puțin lucrările de investiții, pentru care în momentul ăsta nu avem bani.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

După Cișmigiu, angajații municipalității se vor ocupa de Herăstrău, Parcul Carol și celelalte parcuri din subordinea primăriei Generale. Nicușor Dan spune că parcurile bucureștene vor arăta cum trebuie, peste 2 ani.