Primarul Buzaului, Constantin Boscodeala, a fost trimis in judecata de procurorii DNA

Edilul şef este acuzat că a preluat un teren de la o staţiune de cercetare, încălcând legea.

Dosarul DNA se referă la o acţiune din 2001 când primăria municipiului Buzău a cerut refacerea dreptului de proprietate pe o suprafaţă de 33 de hectare din islazul comunal, invocând faptul că terenul ar aparţine unei societăţi de stat.

În realitate primăria a fost improprietărită cu o suprafaţă care aparţinea Staţiunii de Cercetare pentru Legumicultură din Buzău, lucru care era în contradicţie cu legea, dar a fost posibil prin modificarea unui proces verbal din documentele de împroprietărire, aprobate de Comisia judeţeana de aplicare a legilor fondului funciar. Respectivul document a fost semnat de trei persoane, primarul Constantin Boşcodeală, fosta şefă a Cadastrului, Viorica Stana şi fostul director al Staţiunii de cercetare, Nicolae Trandafir.

Astfel, municipalitatea a reuşit să obţină un teren cu o valoare de piaţă mai mare, aflat chiar la marginea oraşului, într-o zonă aflată în plină dezvoltare.

Toţi cei trei semnatari ai actelor prin care s-a realizat transferul au fost trimişi în judecată în dosarul DNA şi au averile sub sechestru. Între timp, pe suprafaţa preluată de primăria municipiului Buzău a fost ridicat un cartier rezidenţial printr-un parteneriat public privat.