Confidenţialitate

Primăria Târgu-Jiu va impozita cu până 500% clădirile şi terenurile neîntreţinute

Administraţia locală din Târgu-Jiu intenţionează să suprataxeze până la cota maximă de 500% clădirile şi terenurile neîntreţinute de pe raza municipiului, conform primarului Marcel Romanescu.

Potrivit acestuia, până în prezent cele două hotărări de Consiliu Local nu au putut fi implementate pentru că nu există un regulament de punere în aplicare.

Direcţiile din cadrul primăriei lucrează însă la elaborarea unui astfel de document.

„Există în momentul de faţă două hotărâri de Consiliu Local care permit municipalităţii să meargă cu suprataxare pentru clădirile şi terenurile neîntreţinute, dar, până în acest moment, nu am avut un regulament de punere în aplicare a acelor hotărâri de Consiliu Local. În acest moment, cu direcţiile din cadrul primăriei, se lucrează la un regulament. Se poate pleca de la un procent mai mic, până la cota maxima de 500%. Deci nu toate clădirile sau terenurile neîntreţinute se vor impozita cu 500%, ci în funcţie de gradul de degradare, în funcţie de proprietarul terenului sau clădirii dacă se va conforma după ce îi vom aduce la cunoştinţă aceste lucruri”, a afirmat primarul municipiului Târgu-Jiu.

El a menţionat că respectiva decizie a fost luată de municipalitate după ce au fost urmărite demersurile făcute în acest sens de alte administraţii ale unor mari oraşe.