Primăria Sectorului 3 cere instalarea de parapeți de protecție pe Splaiul Dâmboviței. Două persoane au murit după ce au plonjat cu mașina în râu

Edilul sectorului 3, Robert Negoiță, cere Primăriei Capitalei să permită instalarea de parapeți de protecție pe Splaiul Dâmboviței, în zona Dudești-Vitan.

Aceste lucrări s-ar putea realiza cu bani ”relativ puțini”, crede primarul – care insistă că gardurile de protecție pot fi amplasate de Primăria Sectorului 3.

Discuțiile au loc în contextul în care, în acea zonă, în ultimele zile, au avut loc 2 accidente grave: doi șoferi au murit după ce mașinile în care se aflau au plonjat în apa râului.

 

Primarul sectorului 3 a cerut cA instituția pe care o conduce să fie lăsată să îngrădească porțiunea de pe Spaiul Dâmboviței, în zona târgului Vitan.

Edilul Robert Negoiţă e de părere că Primăria Generală şi Administraţia Apele Române îşi pasează responsabilitatea privind acele garduri de protecție.

Am cerut ca în zona sectorului 3 să ne permită nouă, Primăriei sector 3, să facem noi și să menținem noi acei parapeți de protecție, pentru că mi se par absolut necesari. În toată lumea există așa ceva. „Nici măcar nu discutăm de mulți bani” a spus primarul Robert Negoiță.

Amintim, o persoană a murit și alte două au fost grav rănite, sâmbătă, după ce o mașină a căzut în râul Dâmbovița în zona Dudești-Vitan din București.  Cu o zi înainte, o femeie în vârstă de 26 de ani a murit într-un accident rutier similar, în zona târgului Vitan.

În weekend, sute de șoferi (majoritatea locuitori din zonă) au protestat pe Splaiul Dâmboviței.  Oamenii au cerut ca drumul să fie mai bine semnalizat, asfaltul reparat, iar în zonele cu pericol de derapaj să fie montați parapeți de beton.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS