Confidenţialitate

Primăria Sectorului 1 începe campania de curățare de gunoaie a terenurilor virane care au proprietari

Primăria Sectorului 1 va începe eliminarea depozitelor ilegale de deșeuri de pe terenurile virane cu proprietar care pun în pericol sănătatea publică, se anunţă într-un comunicat. Astfel, operațiunile de curăţare au loc prin colaborări între Poliția Locală Sector 1, Direcția Generală de Impozite și Taxe Locale (DGITL) a Sectorului 1 și Administrația Domeniului Public (ADP) Sector 1. Proprietarii terenurilor vor suporta cheltuielile cu curăţenia.

Administrația locală a Sectorului 1 a elaborat și pus în dezbatere publică “Regulamentul privind procedura de salubrizare, igienizare și împrejmuire a terenurilor virane aflate pe raza administrativ-teritorială a Sectorulului 1”.

Poliția Locală Sector 1 va avea obligația ca, în termen de 30 de zile de la data adoptării hotărârii, să constituie o comisie de identificare și inventariere a terenurilor virane neîngrijite din Sectorul 1, în scopul identificării proprietarilor/administratorilor sau deținătorilor acestora.

Este vorba despre terenurile virane neîngrijite care au devenit surse de deșeuri clandestine sau surse de alergie din cauza vegetației care se dezvoltă spontan și pe care le dețin cu titlu instituțiile publice, agenții economici, persoanele juridice și persoanele fizice.

Proprietarii riscă sancțiuni de până la 2.000 lei