Primăria Sectorului 1 a devenit favorită pentru reînființarea echipei Rapid

Vești bune pentru rapidiști. Primăria Sectorului 1 a cumpărat miercuri dreptul de folosință a numelui, siglei și culorilor vechiului club, până la organizarea licitației de vânzare, care a fost programată în septembrie.

Echipa este în faliment, iar lichidatorul judiciar – Mihai Florea a declarat pentru “Gazeta Sporturilor” că principalii creditori: ANAF și firma Azuga Waters vor încasă de la primărie 10.000 de euro pentru cele două luni.

Nu a fost stabilită deocamdată suma de pornire a licitației care va avea loc la jumătatea lunii septembrie, însă Primăria Sectorului 1 va fi mare favorită, dintr-un motiv foarte solid: și-a asigurat drepturile de folosință ale brandului, iar oricine altcineva ar câștiga licitând mai mult, nu va putea înscrie Rapidul din actualul sezon al Ligii a 4-a, ci va trebui să aștepte până vara viitoare.

Dacă totuși un om de afaceri puternic ar fi dispus să investească, va trebui să se asocieze cu autoritatea locală pentru a-și începe imediat activitatea.

Rapid s-a înființat în 1923 și și-a s-a desființat anul trecut, când societatea comercială care administra gruparea “giuleșteană” a intrat în faliment.

Imediat după dispariția echipei “alb-vișinii”, s-au înființat AFC Rapid și Mișcarea Feroviară, care vor să fie continuatoare ale vechiului Rapid.

Ambele au fost înscrise în Liga a 5-a și au promovat în divizia a 4-a. Mișcarea Feroviară a ajuns la un consens cu Primăria în privința unei colaborări, însă AFC Rapid a impus condiții considerate inacceptabile.

De aceea, edilii de sector vor să ceară Asociației Municipale de Fotbal București să interzică înscrierea în competiției a oricărei alte formații cu numele “Rapid” în titulatură.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS