Primăria Iași vrea să introducă o taxă de turism

Propunerea de introducere a unei taxe de turism la Iasi. O masura supusa aprobarii consiliului local in luna decembrie si care ar putea intra in vigoare chiar de anul viitor. Banii ar urma sa fie folositi exclusiv pentru promovarea Iasului in tara si in strainatate. Expertii in turism considera ca masura este una buna cu o singura conditie-banii sa nu fie folositi de primarie in alte scopuri. Relateaza Violeta Cincu

Primarul Iasului, Mihai Chirica a anuntat ca municipalitatea va introduce o taxa de turism care va fi plătită de operatorii de turism. El dă asigurări că toți banii vor fi folosiți doar pentru promovarea turismului.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Biroul de turism al primariei va gestiona impreuna cu operatorii de turism fondurile strinse iar municipalitatea isi propune sa promoveze nu doar Iasul ci si judetul si chiar incearca realizarea unui parteneriat cu alte judete ale Moldovei. Expertul in turism, Florin Birhalescu sustine ca proiectul este unul bun dar atrage atentia asupra transparentizarii cheltuirii banilor strinsi astfel. Pina acum doi ani, spune Florin Birhalescu agentii plateau o taxa. El spune, însă, că – la vremea aceea – li s-a spus că banii adunați erau folosiți pentru salubritate și pentru alte servicii pentru turiști.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Deocamdata se fac calculi pentru a se stabili exact valoarea taxei de turism la Iasi.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS