Confidenţialitate

Primăria Generală vrea să aducă păsări răpitoare în Cișmigiu pentru a rezolva problema porumbeilor și a ciorilor, care s-au înmulțit excesiv | AUDIO

Șoimi și ulii: soluția pentru alungarea ciorilor și porumbeilor din Parcul Cișmigiu. Primăria Generală testează o nouă metodă prin care să stopeze creșterea incontrolabilă a numărului de păsări care murdăresc aleile, băncile și care deranjează locuitorii din centrul Bucureștiului. 

Problema mizeriei din parcul Cișmigiu, generată de ciori și porumbei, a rămas de foarte mulți ani fără o rezolvare.

Păsările s-au înmulțit excesiv, iar locuitorii din zonă se plâng că au ajuns la capătul răbdării. Înaripatele fac zgomot, murdăresc băncile și aleile, dar și locurile de joacă pentru copii.

Acum, Primăria Generală testează o nouă metodă de alungare a acestora: vor aduce în parc niște păsări răpitoare.

A detaliat la Europa FM viceprimarul Horia Tomescu:

„Am găsit această asociație de șoimărit care crește păsări răpitoare: bufnițe, ulii, șoimi. Încercăm să aclimatizăm pentru perioada următoare una sau două perechi de păsări răpitoare. Acestor ciorși și acestor porumbei le creăm un dușman natural.”

Soluția pe termen lung, spune viceprimarul, este cu totul alta:

„Rezolvarea a la long va fi făcută și prin crearea unei perele forestiere în jurul centurii sau în jurul viitoarei autostrăzi A0.”

De altfel, principala cauză a creșterii necontrolate a numărului de porumbei și ciori în Capitală este defrișarea copacilor din jurul orașului pentru a face loc unor ansamblurilor rezidențiale.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Shutterstock

Citește și: Lumea Europa FM: Povestea Miței Biciclista, femeia care a lăsat Capitalei o casă plină de istorie | AUDIO & FOTO