Confidenţialitate

Primăria din Focșani e la un pas de blocaj pentru că nu a fost adoptat bugetul | AUDIO

Situație îngrijorătoare la Primăria Focșani, care riscă să nu mai aibă bani de funcționare, dacă bugetul pentru acest an nu va fi aprobat cât mai curînd.  Fiscul a notficat deja primăria că pentru moment nu poate folosi decît banii din venituri proprii, adică din taxele și impozitele încasate.

Primăria Focșani e la un pas de blocaj, din cauză că orașul nu are încă buget. Potrivit legii, primăriile și consiliile județene au la dispoziție ca să-și adopte propriile bugete un termen de 45 de zile de la momentul publicării legii bugetului de stat. Acest termen a fost deja depășit, iar municipalitatea a primit notificare de la ANAF, conform căreia transferul de fonduri, adică sumele defalcate din venituri ale bugetului de stat și cele consolidate, a fost sistat.

Primarul Cristi Misăilă spune că în acest moment primăria funcționează doar cu banii din încasări, care nu ajung decît pentru luna aceasta, iar dacă bugetul nu e aprobat curînd din iunie primăria va pune lacătul pe ușă.

”Vom mai avea posibilitatea să achităm salarii și alte cheltuieli de funcționare cel mult pentru luna mai. Dacă în cursul acestei luni nu se va aproba acest buget, începând cu luna iunie vom trimite acasă toți colegii din Primărie și din toate celelalte instituții subordonate Primăriei.”

Bugetul trebuia adoptat încă de săptămîna trecută. Atunci, ședința Consiliului Local a fost suspendată de președintele de ședință, din cauză că un buton de la microfonul său nu era functional. Situația s-a repetat și ieri, cînd ședința a fost suspendată din același motiv, după 2 ore, înainte ca aleșii municipali să ajungă să dezbată proiectul de buget. O nouă ședință e convocată la începutul săptămânii viitoare.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Claudia Toader