Confidenţialitate

Primăria Constanța, amendată cu 50.000 de lei: Suprafața de spațiu verde pe cap de locuitor este mai mică decât cea prevăzută in lege

Primăria Constanța a fost amendată cu 50.000 de lei după ce comisarii Gărzii de Mediu au constatat că suprafața de spațiu verde pe cap de locuitor este mai mică decât cea prevăzută in lege, iar spațiile verzi din oraș nu sunt îngrijite corepunzător.

Primăria Constanța nu a contestat amenda.

Controlul efectuat de Garda de Mediu a scos la iveală că orașul Constanța are o suprafata totală de spațiu verde de 526 ha, iar suprafața de spațiu verde pe cap de locuitor este de 17,70 mp. Legea impune asigurarea unei suprafețe de 26 mp/locuitor.

Comisarii Gărzii au cerut, astfel, primăriei Constanța să intocmească un program, pe etape, pentru atingerea suprafeței legale pentru fiecare constănțean. Au amendat-o cu 50.000 de lei și au mai cerut refacerea și întreținerea spațiilor verzi din oraș, care nu sunt întreținute corespunzător. Primăria Constanța consideră corectă sancțiunea Gărzii de Mediu.

Purtătorul de cuvânt al primărie, Alin Vintilă, citându-l pe primarul Vergil Chițac, spune că suprafața de spațiu verde era anul trecut și mai mică, doar 13 mp pe cap de locuitor. În primăvară s-au plantat sute de arbori, iar operațiunea va continua.

Alin Vintilă reamintește însă că orașul a pierdut în anii trecuți, prin retrocedări ilegale, aproape 80 de hectare de spațiu verde. De exemplu Parcul Tăbăcăriei a pierdut cinci hectare, care s-au transformat in mall. Stațiunea Mamaia a fost păgubită de 27 de hectare de spațiu verde. Pe aceste terenuri s-au construit deja blocuri, nu se mai poate face nimic.

Primăria derulează acum proiectul “Adoptă un spațiu verde” și își propune să mărească surafața de spațiu verde, prin plantări.

Foto/ Facebook Constanța constănțenilor