Confidenţialitate

Primăria Capitalei renunță la unele stimulentele pe care le primeau bucureștenii | AUDIO

În plus, Primăria Capitalei nu va mai aloca bani pentru statui, iar sumele destinate târgurilor și festivalurilor vor fi reduse, a precizat primarul general Nicușor Dan.             

El a prezentat luni o schiță a bugetului. Muncipalitatea ar urma să aibă, anul acesta, un buget de 5 miliarde de lei:

„Este un buget din care stopăm risipa, reducem substanțial banii pe festivaluri, târguri, decorațiuni. Renunțăm pentru acest an la achiziția de autovehicule, nu alocăm bani pentru noi statui, nu alocăm bani pentru campanii publicitare. Propun să renunțăm la o parte importantă a stimulentelor financiare, cum ar fi sumele de bani pe care familiile le primesc la 25 de ani de căsătorie. Propun însă să păstrăm alte stimulente, cum este stimulentul pentru reducerea abandonului școlar.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

După ce va fi definitivat, proiectul de buget al Capitalei va fi lansat în dezbatere publică, apoi supus votului în ședința Consiliului General.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a mai spus că directorii instituțiilor din subordinea Municipalității urmează a fi evaluați în perioada următoare, iar unul dintre criteriile de evaluarea va fi cât de rezonabile au fost propunerile lor pentru alocarea bugetului.

Nicușor Dan a spus că au existat directori care au cerut și sume de 10 sau chiar 100 de ori mai mari decât își permite Primăria pentru insituțiile subordonate.