Primăria Capitalei: Plângere penală împotriva celor care au răspândit mesaje false

Primarul General, Gabriela Firea, a făcut o plângere penală către Parchetul de pe Lângă Curtea de Apel București, împotriva acelor persoane care au răspândit informații false în ziua de 20 septembrie. Previziunile Agenției Naționale de Meteorologie anunțau atunci cod galben de furtuni cu pericol de transformare în portocaliu, în Capitală.

Pe rețelele sociale, dar și prin intermediul mesajelor de tip sms, s-au vehiculat informații false, susține Primăria, conform cărora fenomenele meteorologice ar fi mult mai grave decât s-a anunțat oficial, informații care au generat panică în rândul bucureștenilor.

„Vă solicit să dispuneți cercetări în rem sub aspectul săvarsirii infracțiunii de Comunicare de informații false, infracțiune prevazută și sanctionată de dispozițiile art. 404 Cod Penal. Astfel, având în vedere Informarea meteorologică pentru perioad 19 septembrie ora 17-21 septembrie ora 23.00, emisă de ANM precum și Notă transmisă de Instituția Prefectului Municipiului București nr. 18378/P/19.09.2017 (anexa 1), am dispus, în calitate de primar general, convocarea unui comandament pentru stabilirea măsurilor de protejare a populației. Subliniez că am respectat solicitările transmise de Instituția Prefectului Municipiului București, respectiv „luarea măsurilor specifice ce se impun pentru prevenirea apariției unor factori de risc ce pot afecta starea de normalitate a vieții social economice a Capitalei, precum și pentru monitorizarea cu toată atenția a evoluției fenomenelor meteorologice periculoase, pentru a putea interveni în timp util la apariția unor situații de urgentă” se arată în documentul transmis Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS