Primaria Capitalei afla astazi daca pierde sapte hectare din Parcul Herastrau

Curtea de Apel Bucureşti trebuie să decidă dacă terenul va rămâne al municipalităţii sau dacă va ajunge la omul de afaceri Bartolomeu Finiş.

Procesul este pe rolul instanţelor de judecată de 13 ani. De-a lungul timpului, pe acest spaţiu au fost construite terase, restaurante şi cluburi.

În anul 1999, printr-un ordin al Ministerului Tineretului și Sportului, condus la acea vreme de Crin Antonescu, Biroul de Turism și Tranzacții a primit un certificat de proprietate asupra unui teren de șapte hectare din Parcul Herăstrău. Ulterior, Biroul a vândut terenul unei firme şi omului de afaceri Bartolomeu Finiş.

În 2002, reprezentanții Clubului Sportiv Sportul Studențesc, care îşi desfăşurau activitatea pe acel teren, au dat în judecată Biroul și Ministerul Tineretului și Sportului, susținând că înstrăinarea terenului s-a făcut ilegal pentru că nu a aparținut niciodată Ministerului.

În 2008, Tribunalul Bucureşti a anulat certificatul pe care ministerul îl emisese şi contractul de vânzare-cumpărare. Însă, decizia a fost contestată, iar Curtea de Apel este așteptată să dea astăzi verdictul.

Între timp, primarul Capitalei, Sorin Oprescu, susține și el că terenul din parcul Herăstrău trebuie să aparţină bucureştenilor, aceasta fiind moștenirea lăsată de Regele Carol I.