Confidenţialitate

Primăria Capitalei a fost sesizată de 9 medici pentru un concurs la Spitalul Colțea | AUDIO

Nouă medici de la Spitalul Colțea din București au sesizat primăria Capitalei în legătură cu un concurs care ar fi, în opinia lor, cu dedicație pentru ocuparea postului de șef al secției Medicină Internă.

Medicii au îndoieli în privința corectitudinii acestui concurs, la care ar urma să participe și actuala șefă de secție. Aceasta e acuzată că nu a gestionat corespunzător secția de Medicină internă, iar la începutul pandemiei și-a dat demisia din funcția de medic, de teama COVID.

Ilinca Săvulescu-Fiedler, medic la Spitalul Colțea din București:

”Avem mari suspiciuni legate de obiectivitatea organizării acestui concurs. Foarte, foarte mari suspiciuni. Doctorița Grigorescu, care este actualul șef de secție, în plină pandemie și-a dat demisia, a revenit peste o lună și două zile, ca o floare la raportul de gardă, refuzând și să fie instruită. Două zile mai târziu, a fost numită în funcția de șef de secție Medicină Internă. Sperăm să se retragă de la concurs pentru că este imorală înscrierea la concurs, secția este gestionată execrabil, epidemiologic, uman, medical, în toate felurile, am semnalat și direcției, în prea multe rânduri, nu am primit un răspuns.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Managerul Spitalului Colțea, Mircea Lupușoru, spune că actuala șefă a secției Medicină Internă îndeplinește toate condițiile legale pentru a participa la concurs și că acest concurs se va desfășura cu respectarea tuturor regulilor.

”Dumneaei a încercat, de fiecare dată, să conducă secția ca la carte, dumnealor nu au vrut să fie tratați pacienți cu Covid, în secția dumnealor, se pare că și controlul Direcției de Sănătate Publică constată că ei sunt cei care nu au respectat măsurile, nu doamna doctor. Au un singur interes, acela de a face tot ce se poate pentru a nu se înscrie nimeni la concurs, decât cei din grupul respectiv. Va fi un examen, un concurs, corect, care va fi filmat, care va fi înregistrat, pentru a nu exista dubii”.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Florentina Mihăiță