Primăria București va prelua de la MApN terenuri pentru construcţia de locuinţe sociale

Primăria Municipiului București va prelua mai multe terenuri care aparţin Ministerului Apărării Naționale (MApN), pe care vor fi construite locuinţe sociale şi pentru tineri.

Municipalitatea a făcut anunțul în urma unei întâlniri între ministrul Apărării, Mihai Fifor şi primarul Capitalei, Gabriela Firea.

Potrivit Primăriei Capitalei, discuţiile au vizat transferarea unor terenuri din proprietatea statului şi din administrarea MApN în proprietatea municipiului Bucureşti, pentru a fi construite aceste locuințe.

Una dintre problemele cu care se confruntă Capitala şi pe care ne dorim să o rezolvăm cât mai rapid este deficitul de locuinţe”, a spus edilul Bucureștiului.

Gabriela Firea a precizat că a fost înfiinţat Trustul de Construcţii Metropolitane care va construi ansambluri de locuinţe, la preţuri mult mai mici, destinate atât categoriilor sociale defavorizate, cât şi tinerilor care nu-şi permit să achiziţioneze o locuinţă de pe piaţă liberă.

Pentru că unele dintre terenurile identificate sunt în proprietatea statului şi în administrarea MApN, s-a propus constituirea unui „grup de lucru tehnic, format din specialişti ai PMB şi MApN, care să ia măsurile necesare astfel încât să putem declanşa cât mai urgent procedurile juridice necesare pentru preluarea terenurilor şi demararea investiţiilor”, a spus Firea.

În cadrul discuţiilor s-au stabilit suprafeţele de teren pe care Municipalitatea intenţionează să dezvolte proiecte imobiliare, acestea fiind situate în următoarele zone din Capitală: stradă Odăi, în suprafaţa de aproximativ 9000 mp, str. D. Pompei, circa 40000 mp şi str. Gheorghe Pătraşcu, aproximativ 9000 de mp.

Totodată, Mihai Fifor și Gabriela Firea au convenit ca Municipalitatea să mai preia încă trei terenuri de pe Şoseaua Olteniţei, Prelungirea Ghencea şi Şoseaua Antiaeriană pentru realizarea unor artere noi sau construirea unor pasaje, situate pe inelul median al Capitalei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS