Confidenţialitate

Primăria Braşov vrea să dea 525 de lei familiilor copiilor care nu prind loc la creşă | AUDIO

Primăria Brașov supune dezbaterii publice un proiect prin care vrea să ofere un sprijin de 525 de lei pentru fiecare copil care nu prinde loc la creşă. Daca hotararea va fi aprobata, beneficiari ar urma sa fie și bunicii care au grijă de nepoți.

Acordarea ajutorului financiar, supus dezbaterii publice, se adreseaza familiilor cu copiii care nu beneficiază de îngrijire în creşă.

Suma propusă este de 525 de lei şi reprezintă costul mediu lunar pentru întreţinerea unui copil, într-o creşă de stat. Suma ar urma sa fie încasată de părinţii micuţilor care s-au întors la serviciu înainte de încheierea concediului de creştere a copilului şi care nu au reuşit să îşi înscrie copilul într-o unitate antepreşcolara.

Beneficiari pot fi şi bunicii care îşi ingrijesc nepoţii în această situaţie. Acordarea ajutorului financiar ar urma să se efectueze numai pentru copilul care nu este înscris la o creşă sau la o grădiniţă de stat și pentru care solicitantul nu a refuzat locul si nici nu a retras copilul din acest tip de unitate. În fiecare an, pentru inscrierea la cresele de stat din Brasov numarul cererilor este aproape dubla fata de numarul locurilor existente.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Cristina Nica