Primăria Bistrița cumpără casă pentru veverițe la 4.600 euro (AUDIO)

Primăria Bistrița va cheltui în acest an, conform proiectului de buget, 21.000 lei pentru a le cumpăra o casă nouă veverițelor din parcul municipal, suma echivalând cu peste 4.600 euro.

 

În prezent, veverițele din parc au o căsuță din lemn, unde sunt aprovizionate cu nuci de către angajații primăriei.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

”De ce amenajare specială pentru veverițe? Sunt veverițe în parc, le alimentăm cu nuci, nu cred că pisicile se cațără în copaci și iau nucile, ci veverițele”,  spus primarul Ovidiu Crețu, citat de TimpOnline.ro.

 

Aceeași sumă, de 21.000 lei, va fi folosită pentru amenajarea unei gropi de nisip în incinta Școlii gimnaziale nr.4 din Bistrița, iar cu 28.000 lei va fi cumpărat un robot pentru curățarea bazinelor ștrandului municipal.

De trei ori mai ieftină decât căsuța veverițelor va fi masa pentru oficierea căsătoriilor, solicitată de Serviciul stare civilă.

Costul acestei mese, care, potrivit specificațiilor, trebuie să aibă dimensiunile 1200/800/800 mm, și trebuie să fie din lemn masiv alb și în stil clasic, este estimat la peste 1.500 euro.

 

Una dintre cele mai scumpe achiziții din acest an ale primăriei este sistemul video-audio-conferință-vot-traducere simultană, pentru care s-au prevăzut un buget de 760.000 lei (peste 167.000 euro).

Spre comparație, și Consiliul Județean Bistrița-Năsăud a aprobat săptămâna trecută, în buget, achiziționarea unui sistem audio și de vot nou, însă prețul acestuia este de cinci ori mai mic.

Consiliul Local Bistrița se va întruni marți, în ședință ordinară, pentru a discuta și vota bugetul pentru anul în curs, care se ridică, în total, la peste 251 milioane lei.

Subiectul a fost descoperit de un jurnalist bistriţean, Eugen Gheorghe, de la publicaţia TimpOnline.ro

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS