Confidenţialitate

Primar Scărișoara, Alba: Toaleta era în curte și când mergeam eu la școală

Se apropie anul scolar și din nou discutăm despre școli cu toaleta în curte. Avocatul Poporului, Renate Weber anunța miercuri că în urmă cu o lună a întrebat toate inspectoratele școlare din țară cați elevi mai merg în curte la toaletă, însă nu a primit nici macar un răspuns.
Am stat de vorbă cu primarul comunei Scărișoara, din județul Alba. Beniamin Toader spune că după ani de zile de insistențe, anul acesta a obținut 106.000 de lei pentru a construi toatele la școlile din cele două sate unde până acum copiii mergeau în curte, la baie. “Tot așa am fost cu toaleta în curte când am învățat și eu la școala respectivă“, spune primarul din Scărișoara. Acesta afirmă că în fiecare an a cerut bani pentru a construi toalete în școli, însă de fiecare dată a fost refuzat. Motivul: sunt prea puțini elevi în școlile din comuna sa.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În cele doua sate din Scărișoara sunt și copii de grădiniță care până acum mergeau la toaletă în curte. Părinții au vrut să dea ei banii necesari pentru asigurarea unor condiții decente pentru copii.
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

65 de milioane de lei a alocat Guvernul la rectificarea bugetară din vară special pentru construirea toaletelor în scoli, spune la Europa FM fostul ministru al educației, Ecaterina Andronescu. Aceștia bani ajung pentru aproape 900 de scoli, însă mai sunt încă peste 1000 de scoli care trebuie să primească fonduri, de la Ministerul Dezvoltării. Doamna Andronescu afirma că anul viitor nu ar mai trebui să discutam despre toalete aflate în curțile școlilor.
EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.