Confidenţialitate

Primarul Capitalei anunță evaluarea vizuală rapidă a imobilelor vechi. Nicușor Dan: Începem cu 200 de clădiri din zona istorică | AUDIO

Administrează Capitala, candidează în alegerile locale și își anunță angajamentele pentru București. În timp ce prefectul bănuieşte că retrocedarea unei părţi din Parcul IOR s-a făcut cu acte false, primarul general anunță evaluarea a 8.000 de clădiri din Bucureşti din punctul de vedere al riscului seismic.

Nicuşor Dan – care dorește încă un mandat la Primăria Capitalei – precizează că e vorba de o evaluare vizuală rapidă a imobilelor vechi de o anumită înălţime.

Nicușor Dan: Începem evaluarea a 200 de clădiri din zona istorică. Avem de evaluat 8000 de clădiri

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Vorbim în București de 8000 de clădiri. Asta nu înseamnă că toate au risc seismic. Asta înseamnă că, conform legii, trebuie să le evaluăm preliminar și în funcție dintre ele să vedem la care dintre ele vom face expertiza propriu-zisă și azi începem pentru 200 de clădiri din zona istorică – este un proiect pilot; în funcție de el o să vedem care sunt dificultățile pe care le găsim pe parcurs să continuăm pentru restul imobilelor din București”, a spus Nicușor Dan.

Rareș Hopincă: „Retrocedarea parcului IOR s-a făcut într-o manieră abuzivă”

La rândul său, prefectul Rareş Hopincă, viitor candidat al PSD la Primăria Sectorului 2, a anunţat că Autoritatea pentru Restituirea Proprietăţilor a întocmit un raport în privința documentelor care au stat la baza retrocedării unei părţi din Parcul IOR.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Constatările din raport sunt extrem de grave, dar din rațiuni ce țin de strategia în cadrul procesului pentru a maximiza șansele de a anula cele două dispoziții emise nelegal nu-l voi face public, ci voi cita anumite aspecte din acest raport. Retrocedarea parcului IOR s-a făcut într-o manieră abuzivă, una dintre cele mai grave infracțiuni săvârșite în această procedură este constatarea unor semnături ce par a fi false”, a spus Rareș Hopincă.

Sursa foto: Facebook / Nicușor Dan

Citește și: „Palatul Împăratului”, motiv de dispută între politicieni. Deputat USR: O bătaie de joc. Au trecut 5 săptămâni, iar Guvernul și SGG nu au spus absolut nimic | AUDIO