Confidenţialitate

Prima zi fără noi cazuri COVID-19 în Australia, după cinci luni

Australia nu a înregistrat nicio nouă infecție zilnică cu coronavirus, duminică, pentru prima dată după aproape cinci luni, scrie Reuters.

Statul Victoria, un punct fierbinte al coronavirusului, cu mai mult de 90% din cele 907 decese asociate coronavirusului din Australia, a înregistrat zero noi infecții zilnice și zero decese pentru a doua zi consecutiv.

Fără cazuri noi de COVID-19 în restul țării, Australia vede prima fără noi contaminări din 9 iunie, a declarat ministrul Sănătății, Greg Hunt.

„Mulțumim tuturor lucrătorilor noștri uimitori din domeniul sănătății și sănătății publice și, mai presus de toate, poporului australian”, a transmis ministrul Sănătății, Greg Hunt.

Autoritățile din Victoria au sugerat, duminică, faptul că urmează relaxarea restricțiilor, însă cer respectarea măsurilor în continuare.

Australia a raportat puțin peste 27.500 de cazuri de când a început pandemia, datorită închiderii rapide a frontierelor internaționale și restricțiilor de distanțare socială, precum și a testării pe scară largă.

Foto: UNICEF Choufany