Confidenţialitate

Mark Rutte, după ce NATO l-a numit în funcția de secretar general al Alianței: „Conducerea organizației este o responsabilitate pe care nu o iau cu ușurință” / Jens Stoltenberg a salutat decizia

Premierul olandez Mark Rutte a transmis că numirea sa în funcția de secretar general al NATO reprezintă o mare onoare și a subliniat că preluarea conducerii Alianței este o responsabilitate pe care nu o preia cu ușurință. Actualul șef al Alianței, Jens Stoltenberg, a salutat decizia Aliaților NATO și și-a afirmat încrederea în premierul Olandei. „Știu că las NATO pe mâini bune”, a transmis Jens Stoltenberg miercuri, 26 iunie, pe platforma X

„Este o mare onoare să fiu numit Secretar General al NATO. Alianța este și va rămâne piatra de temelie a securității noastre colective. Conducerea acestei organizații este o responsabilitate pe care nu o iau cu ușurință. Sunt recunoscător tuturor aliaților pentru încrederea acordată. Aștept cu nerăbdare să preiau funcția cu mare vigoare în octombrie, ca succesor al lui Jens Stoltenberg, care a asigurat NATO o conducere remarcabilă în ultimii 10 ani și pentru care am avut întotdeauna o mare admirație”, a scris Mark Rutte pe platforma X.

 

Reacția lui Jens Stoltenberg

Jens Stoltenberg a salutat decizia Aliaților NATO privind învestitura lui Rutte și s-a referit la acesta ca la un adevărat reprezentant care crede și sprijină relațiile puternice dintre America de Nord și Europa.

„Salut cu căldură alegerea Aliaților NATO – Mark Rutte ca succesor al meu. Mark este un lider puternic și un constructor de consens. Îi doresc mult succes pe măsură ce continuăm să consolidăm NATO. Știu că las NATO pe mâini bune”, a transmis Jens Stoltenberg pe platforma X.

Mark Rute va fi de la 1 octombrie noul secretar general al Alianței, după ce mandatul lui Jens Stoltenberg – care a fost în fruntea NATO timp de 10 ani – va expira, a anunțat miercuri, 26 iunie, Alianța Nord-Atlantică.

Sursa foto: Mark Rutte

Citește și: Premierul Olandei, Mark Rutte, desemnat oficial pentru a prelua conducerea NATO din toamnă | AUDIO