Confidenţialitate

Prima reacție a lui Klaus Iohannis la decizia de grevă generală a sindicaliștilor din educație: „Trebuie plătiți la adevărata lor valoare. Aici le dau dreptate” | AUDIO

Nemulțumirile sindicaliștilor din Educație legate de nivelul salariilor sunt îndreptățite, spune președintele Klaus Iohannis. Este prima reacție a șefului statului legată de acțiunile de protest declanșate de profesori care vor intra în grevă generală pe 22 mai 2023.

Klaus Iohannis: „Dascălii trebuie plătiți la adevărata lor valoare. Aici le dau dreptate”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Solicitările dascălilor pentru măriri salariale – după părerea mea, sunt îndreptățite. În condițiile în care am avut și avem încă o inflație destul de mare, dacă dorim să avem în România un învățământ de foarte bună calitate trebuie să avem toate condițiile. Nu doar școli moderne, săli de clasă bine dotate, cabinete dotate… Trebuie să avem grijă de dascăli să aibă condițiile pentru a-și face treaba așa cum trebuie. Dascălii trebuie plătiți la adevărata lor valoare. Aici le dau dreptate”, a spus președintele României într-o primă reacție după decizia sindicaliștilor de a porni greva generală pe 22 mai 2023.

Klaus Iohannis: „O să insist pe această chestiune ca la Ministerul Muncii să se lucreze un pic mai repede pe noul proiect de lege a salarizării”

Președintele mai spune că salarizarea dascălilor nu este prevăzută în noile legi ale Educației, ci în viitoarea lege a salarizării unice.

Klaus Iohannis susține că va insista la Ministerul Muncii ca acest proiect să fie finalizat cât mai repede cu putință

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Aștept și eu și o să insist pe această chestiune ca la Ministerul Muncii să se lucreze un pic mai repede pe noul proiect de lege a salarizării. Dacă aceste chestiuni se obțin prin grevă, sigur… este o întrebare care se poate pune – sindicatele își fac planul lor”, a mai spus Klaus Iohannis.

Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Citește și: Prima reacție a lui Nicolae Ciucă după ce ce sindicaliștii din Educație au anunțat grevă generală de luni: „Educația reprezintă prioritate națională” | VIDEO