Prima pagină, 12 iunie

Adevărul de weekend notează că românii din diaspora au mai făcut o victimă politică. Ioan Rus a demisionat din funcţia de ministru al Transporturilor după ce le-a făcut curve pe nevestele românilor plecaţi la muncă în străinătate, iar pe copiii acestora i-a numit golani. Publicaţia aminteşte că, toamna trecută, străinătatea a decis soarta alegerilor prezidenţiale, în defavoarea lui Victor Ponta.

Din mandatul lui Ioan Rus, Ziarul Financiar punctează blocajul în construcţia de autostrăzi şi nenumăratelor râzgândiri în privinţa „Masterplanului de transport. ZF notează și că, în ultimii 14 ani, românii care lucrează în străinătate au trimis în ţară, potrivit cifrelor oficiale, 62 de miliarde de euro.

Despre drumul european care nu va fi gata niciodată scrie România liberă. Şoseaua dintre Alexandria şi Craiova este un adevărat pericol pentru șoferi. Porțiuni întregi sunt pline de gropi, zeci de kilometri sunt reabilitați pe o singură bandă, iar indicatoarele rutiere se fură. Lucrările de reabilitare au început în 1996, pe vremea când ministru al Transporturilor era Traian Băsescu.

Evul mediu, titrează cotidianul Puterea. 19 organizații nonguvernamentale le cer miniștrilor Sănătății și Educației, printr-o scrisoare deschisă, revenirea la abstinența sexuală până la căsătorie, obicei care ar urma să fie instituit printr-o educație corespunzătoare în școli și licee.

Despre o plecare cu scandal citim în Gazeta sporturilor. Zborul naţionalei a creat tensiuni între elevii lui Anghel Iordănescu şi şefii Federaţiei. Tricolorii au stat ieri, timp de o oră, în avion, fără aer condiţionat. Mai marii FRF s-au urcat în aeronavă cu doar câteva minute înainte de decolare, motiv de indignare.