Prima pagină, 9 martie 2017

Despre ţara extremelor scrie România Liberă. Foştii magistraţi  şi foştii aviatori câştigă într-o luna cât un pensionar obişnuit într-un an. Vârstnicii reprezită una dintre cele mai vulnerabile categorii sociale. Unele pensii speciale sunt de 11 ori mai mari decât cele normale. Deşi a promis că le va desfiinţa pe cele ale parlamentarilor, liderul PSD, Liviu Dragnea, nu a făcut nimic pâna acum.

Jurnalul Naţional observă blestemul hărţilor vechi loveşte din nou Compania de Infrastructură Rutieră. Tronsonul de autostradă Gilău – Mihăieşti a intrat într-un sat. Încredinţate unui constructor italian, lucrările bat pasul pe loc, deşi au termen de finalizare anul 2018.

Potrivit Adevărul, reforma şcolii revine de unde a plecat. Pe scurt, materie multă, ştiinţă puţină. Stufoase, teoretice, prea puţin conectate la viaţa de zi cu zi a elevilor. Așa caracterizează experţii în Educaţie programele școlare pentru ciclul gimnazial aprobate, recent, de actualul ministru. Deși programele școlare s-au aflat în dezbatere publică, Ministerul Educaţiei a ţinut cont prea puţin de părerile profesorilor.

Centrele de servicii IT sunt noul motor de creştere economică, remarcă Ziarul Financiar. Pariul jucătorilor din sectorul cu cel mai mare avans postcriză este ca, până în 2020, numărul angajaţilor să ajungă la 200.000. Contribuţia IT&C la Produsul Intern Brut se va ridica la 9%, faţă de 5,9% din PIB în prezent.

Citând o monitorizare InStat, Gazeta Sporturilor scrie că el ma bun 11 al Ligii I este dominat de stelişti şi mai include jucători de la alte 3 echipe. Momcilovici este cel mai bun fotbalist, Llullaku este cel mai poductiv, iar Florin Coman driblează cel mai mult. Prima parte a campionatului s-a încheiat. Mâine, debutează play-off-ul şi play-out-ul

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS