Prima pagină | 9 mai 2019

Adevărul scrie că forţele de ordine au pregătit cu mare atenţie Summitul liderilor europeni de la Sibiu încercând să nu lase breşe de securitate care ar putea pune în pericol buna desfăşurare a evenimentului. Concret, toate măsurile de securitate au fost stabilite şi puse în practică de Comitetul Interministerial pentru Securitate „ROMÂNIA-UE 2019“ format din Ministerul Apărării, cel al Internelor, SRI, STS, SIE şi SPP. Pentru a avea o imagine a dimensiunilor dispozitivelor de securitate trebuie spus că numai Poliţia Română a detaşat la Sibiu peste 800 de poliţişti care îi vor ajuta pe cei din judeţ să asigure ordinea publică pe perioada evenimentului la care participă 27 de lideri europeni precum şi şefii Comisiei Europene, ai Consiliului European şi Parlamentului European. Printre aceştia se află preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, preşedintele Comisiei Europene, Jean Claude Juncker, preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, şi cancelarul Germaniei, Angela Merkel.

Jurnalul Naţional scrie că un fabricant de pâine din Ocna Mureş a prins anul acesta contracte de 34 milioane de lei pentru furnizarea de lapte, cornuri şi mere pentru elevi. Firma este celebră pentru numeroasele scandaluri în care a fost implicată – de la mere îngheţate, la lapte stricat şi lame de ras în cornurile pentru copii. Protecţia Consumatorilor a amendat, autorităţile au reziliat acordurile, dar tot timpul apar contracte noi, ridicând totalul afacerilor cu statul la circa 50 milioane de euro.

Potrivit Ziarului Financiar, centrele industriale ale Uniunii Europene, regiunile urbane şi Germania sunt cei mai mari beneficiari ai pieţei unice, potrivit unui studiu care evidenţiază inegalităţile economice şi sociale din interiorul blocului comunitar. Piaţa unică încearcă să garanteze libera circulaţie a mărfurilor, a capitalului, a serviciilor şi a forţei de muncă între cele 28 de naţiuni ale blocului comunitar. Un studiu al Fundaţiei Bertelsmann a constatat că Germania, cea mai mare economie din Europa, a beneficiat cel mai mult în termeni absoluţi de piaţa unică, aceasta aducându-i un plus de 86 miliarde de euro pe an. Analiza a găsit că fiecare german este în medie cu 1.046 euro mai bogat ca urmare a apartenenţei ţării sale la piaţa unică, în timp ce restul cetăţenilor Uniunii sunt în medie mai bogaţi cu 840 de euro.

40 + 40, avantaj Ion Țiriac, titlul mare de pe prima pagină a Gazetei Sporturilor. Publicația sportivă îi dedică 10 pagini fostului mare tenismen, care sărbătorește, astăzi, 8 decenii de viață. De ziua sa, Ion Țiriac face previziuni sumbre pentru viitorul sportului românesc, precum aceea că, la Tokyo 2020, nu vom ajunge între primele 50 de națiuni olimpice.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS