Confidenţialitate

Prima pagină | 9 mai 2018

Sub titlul “Cu pişcotul la tâmplă şi cupa de şampanie de gât”, Jurnalul Naţional anunţă petrecerea pe care Palatul Cotroceni o găzduieşte de Ziua Europei. În vreme ce premierul Viorica Dăncilă și președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, vor da curs invitației șefului statului, în ciuda disputelor avute în ultimele săptămâni, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, va boicota ceremonia.

România Liberă consemnează că indicatorii macroeconomici s-au înrăutăţit dramatic. Datoria publică a crescut într-un ritm accelerat, ajungând la 95 de miliarde de euro, iar deficitul de cont curent este cel mai mare din Europa Centrală şi de Est. Inflaţia a urcat la 4% în ianuarie. Preţurile s-au majorat, unele dublându-se sau aproape triplându-se, iar carburanţii s-au scumpit. Specialiştii consultaţi de publicaţie susţin că “greşelile de politică economică şi fiscală pe care le-au făcut ultimele trei Cabinete vor fi extraordinar de greu de corectat”.

Adevărul că, deşi aproape toţi românii se declară credincioși, ei practică religia într-un mod superficial. Mai puţin de jumătate se roagă zilnic şi doar doi din 10 frecventează biserica în zilele de duminică. Datele unui studiu arată că, deși procentul de catolici a scăzut din 1991 încoace, aceștia sunt mai religioşi şi mai practicanţi decât cei ortodocşi, astfel că postul şi rugăciunea sunt luate mai în serios.

Potrivit Ziarului Financiar, deşi inflaţia şi dobânda-cheie sunt în ascensiune de nouă luni, marile bănci menţin dobânzile la depozitele populaţiei în lei sub 1% pe an. Instituţiile financiare încearcă astfel să îşi consolideze marjele de câştig, dat de diferenţa dintre dobânda la credite, majorată pe măsură ce ROBOR a avansat până aproape de 2,7%, şi dobânda la depozitele clienţilor.

Într-un interviu pentru Gazeta Sporturilor, Mircea Rednic nu neagă posibilitatea de a prelua banca tehnică a FCSB. În vârstă de 56 de ani, tehnicianul spune că îşi va face cunoscute intenţiile în două săptămâni de acum înainte, pentru a nu pune presiune pe actualul atrenor al roş-albaştrilor. Disperat că a ajuns la un pas de a pierde campionatul cu doar două etape până la final, finanţatorul Gigi Becali caută un înlocuitor pentru Nicolae Dică.