Prima pagină, 9 iulie

Jurnalul naţional publică lista scurtă a norocoşilor care vor primi salarii majorate. Peste un milion de angajaţi mai au de aşteptat. În ultima zi a mandatului de premier interimar, Gabriel Oprea a dat ordonanţa prin care demnitarilor de rang înalt li se măresc substanţial lefurile.

Victor Ponta a descălecat la guvern, spre liniştea PSD, consemnează cotidianul Puterea. Premierul şi-a făcut apariţia cu un început de barbă şi perciunii crescuţi. Deși la poza de grup efectuată în Turcia cu echipa de medici care l-a operat, social-democratul a stat în picioare fără sprijin, la Palatul Victoria s-a ajutat de cârje.

Potrivit Ziarului Financiar, statul a colectat 2,8 miliarde de lei din supraacciza pe carburanţi, dar n-a realizat niciun kilometru de autostradă. Când a introdus taxa, guvernul a promis că va investi în infrastructură, dar la un an de la acel moment, şoferii merg – cu puţine excepţii – pe aceleaşi drumuri.

Grecia se află între promisiuni şi ameninţări, potrivit României libere. Europa a fixat un dealine pentru rezolvarea crizei care afectează statul elen, asfixiat financiar. Fără un acord, există riscul ieşirii din zona euro. Chemat în Parlamentul European, premierul Alexis Tsipras a ales să se lamenteze.

Gazeta sporturilor notează că, la primul şi ultimul meci pe banca mureşenilor, Dan Petrescu le-a furat steliştilor Supercupa. Partida a fost o tortură pentru echipa lui Mirel Rădoi, aflat la debut pe banca tehnică a roş-albaştrilor, care au fost învinşi de o trupă aflată aproape în dezintegrare. Cu noul lot, Steaua nu are nicio şansă să ajungă în grupele Ligii Campionilor.