Prima pagină | 9 februarie 2018

Adevărul notează că strategul economic al PSD, Darius Vâlcov, a fost condamnat la 8 ani de pușcărie. Fostul ministru al Finanţelor a fost găsit vinovat de corupţie. Pe când a fost primar al Slatinei, Darius Vâlcov a primit un comision pentru încredinţarea unui contract public de utilităţi. Decizia magistraţilor nu este definitivă. Procurorii ceruseră 14 ani de detenţie.

Potrivit Ziarului Financiar, Guvernul bulversează din nou industria IT. Menţinerea salariilor nu este pentru toată lumea. În încercarea de a compensa pierderile pe care le au angajatorii după transferul contribuţiilor, executivul le dă o nouă lovitură. Statul va oferi deduceri de la plata contribuţiilor sociale doar firmelor care au mărit cu 20% salariile programatorilor.

România Liberă scrie despre jungla de la Rahova. În spitalul-penitenciar, deținuții erau bătuți sălbatic de gardieni, potrivit procurorilor. Protejând abuzurile, șefii unității falsificau rapoarte. 4 suspecți au fost arestați preventiv. Alți 4 au fost consemnați la domicilii pentru a nu influența martorii.

Sub titlul “Cu jalba-n proţap prin Europa”, Jurnalul Naţional observă că scandalul provocat de legile Justiţiei şi implicarea autorităţilor europene în dispută arată că România, în cei 10 ani de la aderarea la Uniunea Europeană, nu a devenit „un copil-problemă”, precum Ungaria sau Polonia, dar nu pare a avea probleme în a-şi adjudeca titlul de „prostul clasei”. În relaţia cu Bruxelles-ul, politicienii oscilează între pâra josnică şi bosumflarea provocată de o uşoară manie a persecuţiei.

Începe Olimpiada, anunţă Gazeta Sporturilor. Ceremonia este programată la ora 13.00, urmând a fi transmisă de TVR şi Eurosport. Delegaţia României la jocurile olimpice hibernale numără 28 de sportivi. Fără a avea o tradiție în sporturile de iarnă, România îndrăznește să spere la locuri fruntașe. Biatlonista Eva Tofalvi s-a calificat

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS