Prima pagină, 8 septembrie 2017

Potrivit Jurnalului Naţional, numărul accidentelor auto şi al deceselor şi rănilor provocate de acestea este în creştere. Avem prea puţine autostrăzi, automobile foarte vechi aflate în circulaţie şi vârsta şoferilor. Cu 97 de decese la un milion de locuitori, România ocupă locul secund în clasamentul accidentelor mortale din Uniunea Europeană.

Adevărul analizează culisele scandalului de la liceul catolic din Târgu-Mureş. Din punct de vedere legal, instituţia de înăţământ confesional nu a avut aviz din partea Ministerului Educaţiei, ci a fost înfiinţată doar prin semnătura şefului Inspectoratului Şcolar Mureş, Ştefan Someşan, decizie cercetată de procurorii DNA. Închiderea liceului a căpătat însă o miză politică. Ungaria a răspuns cu un şantaj, anunţând că nu va mai susţine România pentru aderarea la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE).

România Liberă publică un avertisment al oamenilor de afaceri. Principiul de lucru potrivit căruia guvernul poate lua, fără consultări, orice decizii privind banii cetăţenilor este inadecvat şi păgubos pentru România anului 2017. Patronii sunt îngrijoraţi de planurile executivului de a modifica Pilonul II de pensii, la care milioane de români au contribuit aproape un deceniu.

Într-un interviu acordat Ziarului Financiar, ministrul Finanţelor susţine că mii de firme vor să aplice TVA defalcat de la 1 octombrie, când măsura devine opţională. Ionuţ Mişa susţine că  societăţile oneste au fost atrase de această facilitate, prin care plătesc mai puţin cu 5% impozit pe profit. Defalcarea TVA-ului, care presupune vărsarea banilor pe care o firmă îi primeşte drept TVA într-un cont separat de TVA deschis la bancă, va deveni obligatorie de la 1 ianuarie 2018.

Gazeta Sporturilor  scrie că şeful Federaţiei de fotbal a pasat Comisiei Tehnice situaţia selecţionerului. Răzvan Burleanu a aruncat decizia privind demiterea lui Christoph Daum în curtea forului condus de Mihai Stochiţă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS