Prima pagină | 8 noiembrie 2017

Adevărul scrie că atacurile urşilor în zonele locuite s-au înmulţit în ultimul timp. Aproape zilnic la numărul de urgenţă 112 este semnalat un astfel de caz, iar autorităţile par rămase încremenite în proiecte şi ordine care nu sunt puse în practică. Urşii coboară din pădure pentru că nu au mâncare suficientă. Cota de hrană este aceeaşi, deşi ei sunt tot mai numeroşi. În lipsa unor reglementări, jandarmii intervin cu sirenele şi girofarurile de pe maşinile din dotare pentru a goni sălbăticiunile.

Potrivit României Libere, bilanţul ultimelor 11 luni de guvernare arată decizii catastrofale luate în domeniul energetic. Acapararea resurselor pentru investiţii ale companiilor şi numirea unor persoane fără expertiza în domeniu în fruntea societăţilor strategice vor avea impact pe termen lung. Toate măsurile din acest an înrăutăţesc grav starea unui sector şi a a aflat în suferinţă.

Ziarul Financiar notează că guvernatorul BNR încearcă să ţină în frâu dobânzile la leu. Pe piaţa valutară, investitorii cotează deja euro la 4,6 lei. Nervozitatea investitorilor creşte din cauza incertitudinii fiscal. ROBOR nu dă deloc înapoi, iar Banca Naţională a decis ieri îngustarea intervalului dintre dobânzile de intervenţie pentru a stăvili creşterea. Problema este că şi euro iese din matcă.

Jurnalul Naţional observă că Palatul Cotroceni iese din epoca de gheață, la 3 ani după plecarea lui Traian Băsescu. O instalație de aproape 250.000 de lei va fi montată la Administrația Prezidențială.

Se urăsc de 18 ani, titrează Gazeta Sporturilor. Cosmin Contra şi Cornel Dinu nu se suportă reciproc şi se atacă non-stop. În stagiunea 1998-1999, Dinamo pierdea surprinzător titlul în faţa Rapidului antrenat de Mircea Lucescu. ‘Mister’ era antrenor în Şoseaua Ştefan cel Mare, iar ‘Guriţă’ jucător. După partidă, Dinu a forţat plecarea lui Contra, acuzându-l că a trântit meciul.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS