Prima pagină | 8 noiembrie 2018

Adevărul scrie că Florin Busuioc a fost salvat de un recuziter, care i-a făcut manevre de resuscitare când a suferit un infarct după un spectacol la Filarmonica din Bănie.  Medicii de la spitalul din Craiova s-au organizat din mers pentru a-l opera în timp util pe Busu. Pentru că şeful Clinicii de Cardiologie nu răspundea la telefon, managerul Spitalului Judeţean din Craiova a luat decizia de a da undă verde operaţiei de montare a unui stent. Din echipa medicală a făcut parte Eugen Ţieranu, un rezident în ultimul an la Spitalul Judeţean din Craiova, despre care surse apropiate instituţiei spun că ar fi încercat să se angajeze la clinică recent, dar nu ar fi putut, deoarece i s-a spus că posturile nu au fost încă scoase la concurs.

Jurnalul Naţional consemnează că magistraţii constituţionali au admis cererea Guvernului și au constatat existența unui conflict juridic de natură constituțională între Parlament și Înalta Curte. În decizie se arată că Instanţa Supremă a încălcat legea, începând cu anul 2014, deoarece a tras la sorți doar patru membri ai completurilor de 5 judecători. Instanța Supremă este obligată să intre “de îndată” în legalitate.

România Liberă scrie că “Autostrada Unirii”  a fost ușor de votat, dar va fi greu de finanțat. Parlamentul a adoptat, în sfârşit, o lege pentru construirea unui drum care să lege oraşele Iași şi Târgu Mureș. Proiectul a tot fost amânat de guvernanți, care estimează că ar costa 9 miliarde de euro. ALDE încearcă să câștige capital de imagine punând presiune pe PSD pentru a realiza autostrada.

Ziarul Financiar notează că puterea unei naţiuni nu stă în clădiri şi bani, ci în oamenii care o alcătuiesc şi care generează lucruri materiale. Brandurile româneşti rezistă prin încrederea şi curajul antreprenorilor şi clienţilor. Construirea unui brand nu poate fi făcută peste noapte, întrucât necesită o investiţie constantă.

Gazeta Sporturilor observă 10 ani de superioritate. Dinamo şi FCSB se vor întâlni, duminică, în cel mai dezechilibrat derby din ultimii ani. Jucătorii echipei din Şoseaua Ştefan cel Mare ocupă locul 2 în clasament, în vreme ce roş-albaştrii sunt pe 2. A trecut un deceniu de când “câinii” nu s-au mai clasat peste rivalii lor.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS