Prima pagină | 8 martie 2018

Ziarul Financiar publică avertizările Comisiei Europene la adresa României. Potrivit executivului comunitar, fără consolidare fiscală, investiţii şi reforme structurale, economia riscă o aterizare dură după un avans de 7%. La Bucureşti, Ministerul de Externe citeşte documentul într-o cheie optimistă, întrucât “România nu are dezechilibre macroeconomice!”.

Adevărul observă că ministrul Finanţelor a dinamitat fabrica de diplome a Serviciului Român de Informaţii. Colegiul Naţional de Informaţii are activitatea suspendată, iar lui Eugen Teodorovici i-a fost anulat certificatul de absolvire. Ministrul a dezvăluit că are o diplomă , dar nu ştie în ce pentru că nu a trecut “nici măcar o dată” pragul instituţiei.

România Liberă notează că primarul din Ciugud – Alba a primit, după un an de aşteptare, decizia definitivă de excludere din PSD. Gheorghe Damian a confirmat că decizia este semnată de preşedintele formaţiunii, Liviu Dragnea. Ciugud este comuna care a atras cele mai multe fonduri europene din ţară.

Jurnalul Naţional scrie că împrumuturile ipotecare cu dobândă fixă au devenit o soluţie mai sigură pe termen lung după ce BNR a anunţat că vom intra într-o perioadă de creştere a indicelui ROBOR. Nu toţi românii îşi pot permite aceste credite, având în vedere că sunt încă mai scumpe decât cele cu dobânzi variabile.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS