Prima pagină | 8 mai 2018

Adevărul scrie că Gabriel Oprea şi-a donat toată averea ca să-i plătească statul eventualele despăgubiri în procesul morţii poliţistului Bogdan Gigină. Fostul vicepremier a folosit, fără drept, coloana oficială, chiar şi în deplasările personale. Imediat după ce a izbucnit scandalul, Gabriel Oprea şi-a trecut averea pe numele copiilor, pentru a o pune la adăpost, susţin anchetatorii.

Potrivit Jurnalului Naţional, în ciuda potenţialului său enorm, turismul rămâne o industrie de nişă în ţara noastră, iar România excelează doar prin a se face de râs la marile târguri internaţionale, fie ele de turism, alimentare sau alte domenii. O explicaţie stă şi în modul în care se atribuie contractele pentru organizarea acestor evenimente, iar din acest punct de vedere atrage atenţia un politician din Valea Jiului. Sorin Apostu, fost consilier PDL în Ministerul Economiei, este principalul beneficiar al banilor cheltuiţi de guvernanţi, pentru promovare externă, oricum fără vreo logică.

România Liberă consemnează că au apărut cireşele în magazinele din România. Sunt aduse importate şi costă o mică avere, adică peste 100 de lei kilogramul. Cireşele turceşti au însă o problemă, identificată chiar pe ambalaj: “Tratat cu imazalil şi thiabendazol. Coaja nu se recomandă pentru consum”.

Ziarul Financiar notează că Banca Naţională a majorat, pentru a treia oară de la începutul anului, dobânda-cheie, până la nivelul de 2,5%. Guvernatorul BNR este de părăre că inflaţia va fi ţinută sub control, iar dobânzile la credite nu vor creşte foarte mult. Mugur Isărescu a mai transmis că, anul viitor, se va retrage, invocând vârsta înaintată.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS