Prima pagină, 8 iunie 2017

Potrivit României Libere, primul raport de monitorizare privind comerţul online cu medicamente din surse necontrolate din România scoate în evidenţă un fenomen foarte periculos, care genereaza un risc ridicat pentru sănătatea publică, după cum avertizează specialiştii. Cei mai expuşi riscurilor comerţului ilegal de medicamente sunt suferinzii de cancer, din cauza lipseitimpului necesar identificării unei soluţii pentru procurarea medicamentelor din surse autorizate, arata concluziile raportului. Foarte multe dintre produsele monitorizate nu conţin substanţele active descrise în prezentare sau, mai grav, conţin otravă pentru şobolani şi alte chimicale periculoase pentru organism.

Ziarul Adevărul a aflat ce produse culturale preferă românii. 32% dintre cei care au răspuns barometrului au mărturisit că nu au mai cumpărat o carte în ultimele 12 luni, iar 29% nu au citit vreo carte în această perioadă. 2 din 10 au vizitat muzee şi expoziţii peste an. Muzica populară şi etno ocupă primul loc în topul preferinţelor de consum de muzică şi dans ale românilor (53%) din 2016, urmată de muzica pop autohtonă (30%), pop străină (20%), manele (15%). 52% apelează la internet când vor să îşi ia doza de cultură.

Jurnalul Naţional scrie despre hibele din legea salarizării unitare. Unii sindicaliști susțin că documentul ar putea fi la fel de inaplicabil ca și cel anterior, însă alții cred că legea va rezolva multe probleme care au fost ascunse până acum și se va aplica în totalitate. Noua lege pare a rezolva în special problemele bugetului de stat, care a fost, de fapt, suprasolicitat până acum de zeci de mii de salarii mult mai mari decât ar fi trebuit să fie, dar care au fost ascunse. Rămân, totuși, nerezolvate multe inechități, la fel ca în cazul vechii Legi 284 din 2010.

Ziarul Financiar consemnează cifrele anunţate de statisticeni. Cea mai importantă contribuţie la creşterea economică a fost dată de industrie, deci de producţie, cu 1,5 puncte procentuale. Consumul, anume comerţul, a contribuit cu 1,4% din avansul economic de 5,7%. Pe locul al treilea urmează sectorul de informaţii şi comunicaţii, cu 0,9 procente.

HalEpic, titreză Gazeta Sporturilor. Simona Halep (4 WTA) s-a calificat în mod miraculos în semifinalele turneului de la Roland Garros revenind după ce a fost condusă în două rânduri, de la 3-6 şi 1-5. Românca joacă astăzi pentru accesul în finală împotriva cehoaicei Karolina Pliskova (3 WTA).

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS