Prima pagină | 8 februarie 2019

Adevărul scrie că falsul medic Matteo Politi a fost ajutat de funcţionarii români. Italianul care opera în clinici private, fără a fi făcut nici măcar liceul, a obţinut de la Ministerul Educaţiei, în mandatul lui Valentin Popa, un atestat prin care i se recunoştea o diplomă emisă de Universitatea din Priştina. În acelaşi timp, tot apar victime ale falsului chirurg, care se plâng că au fost mutilate de acest individ.

România Liberă consemnează că şeful statului a refuzat, pentru a treia oară, să o numească pe Lia Olguţa Vasilescu la conducerea Ministerului Dezvoltării. Social-democrata a anunţat că va face plângere penală, acuzându-l pe Klaus Iohannis pentru abuz în serviciu. Preşedintele susţine că Lia Olguţa Vasilescu “nu are pregătirea de specialitate necesară în niciunul dintre domeniile care fac obiectul de activitate al ministerului pentru care este propusă”. De asemenea, nu are experienţa necesară promovării şi gestionării politicilor publice guvernamentale la nivel naţional în domeniul complex al dezvoltării regionale şi administraţiei publice.

Jurnalul Naţional observă o minune politică. Subalternă a lui Felix Stroe – stăpânul regiei de apă din Constanța şi fost ministru al Transporturilor, Daniela Şerban a fost numită șefă de cabinet a senatorului social-democrat Nicolae Moga. Între timp, doamna a ajuns director general al Administraţiei Porturilor Maritime Constanţa.

Ziarul Financiar scrie despre Black Sea Oil & Gas, compania care investeşte 400 milioane de dolari în Marea Neagă. Firma continuă una dintre cele mai interesante istorii din industria de petrol şi gaze a României de după 1989. Perimetrul Midia, cel din care Black Sea Oil & Gas va extrage gazele naturale, şi care include zăcămintele Ana şi Doina, face parte dintr-un contract semnat de statul român cu o companie canadiană necunoscută, Sterling, în 1992. În acordul semnat la acea dată, era inclus şi perimetrul Pelican, acolo însă rezultatele din explorare s-au dovedit nesatisfăcătoare. La finalul anului 2008, un act adiţional secret completa contractul de explorare pentru perimetrele Pelican şi Midia din Marea Neagră.

CSM România, titrează Gazeta Sporturilor. Campioana a transferat  4 jucătoare de națională, Eliza Buceschi, Laura Chiper, Denisa Dedu și Gabriela Perianu, echipa bucureșteană fiind foarte aproape să o recruteze și pe Crina Pintea. Jucătoarele se vor alătura Cristinei Neagu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS