Prima pagină, 7 octombrie 2015

Evenimentul Zilei consemnează deznodământul cele mai mari tragedii din istoria medicinei româneşti. Executorii au pus sechestru pe bunurile Ministerului Sănătăţii pentru a obţine daunele de peste 4 milioane de euro acordate părinţilor care şi-au pierdut copii în incendiul de la Maternitatea Giuleşti. Angajaţii ministerului vor putea folosi, totuşi, maşinile şi calculatoarele până când se va achita creanţa.

BNR a pus ochii pe jumătate dintre firmele private, titrează Jurnalul Naţional. Banca Centrală a identificat 285.000 de societăţi care ies în pierdere de peste 7 ani consecutiv sau sunt fără capital. Patronii îşi împrumută firmele cu bani pentru a le ţine artificial în viaţă.

Ziarul Financiar urmăreşte războiul din jurul proiectului de modificare a Codului Muncii. Sindicatele consideră că actuala legislaţie a permis abuzuri din partea angajatorilor. Patronii susţin că noile propuneri sunt un atac la competitivitate.

Găsirea unui şef pentru Agenţia de Integritate se dovedeşte o misiune imposibilă, potrivit Adevărul. La ultimul concurs, niciunul dintre cei 3 candidaţi nu a trecut proba scrisă. Se caută o persoană corectă, curajoasă şi care să nu se ferească de lumina reflectoarelor, spune Ciprian Ciucu, şeful Consiliului Naţional de Integritate, în subordinea căruia funcţionează ANI.

România Liberă vede Republica Moldova ca un stat captiv. De 5 luni, la Chişinău, au loc proteste în fiecare zi, cerându-se plecarea actualei conduceri, care se autodefineşte ca fiind proeuropeană. Alegerile anticipate ar putea duce la o guvernare promoscovită, după cum sugerează sondajele de opinie. Ţara de dincolo de Prut se află în pragul falimentului, în lipsa unui acord cu creditorii.

Sold out, titlul mare de pe prima pagină a Gazetei Sporturilor. S-au vândut toate biletele pentru meciul naţionalei de fotbal cu Finlanda, de mâine seară, ce se va disputa pe Arena Națională. Preţul scăzut, de doar 20 de lei pentru un tichet, a făcut ca interesul pentru partidă să fie enorm.