Confidenţialitate

Prima pagină, 7 octombrie 2016

România Liberă consemnează un eşec. Produsele autohtone intră în continuare greu în hipermarketuri. Gândită să elimine intermediarii, legea se dovedeşte ineficientă la două luni de la adoptare. Preşedintele Pro Agro spune că din 100 de lei pe care furnizorul îi primeşte pentru produs, prin contractul de vânzare-cumpărare, 59,25 lei trebuie returnaţi retailerului.

Potrivit Jurnalului Naţional, românii care vor să ia credite de consum de la bănci trebuie să se grăbească. Din ianuarie, suma pe care o vor putea împrumuta va fi mai mică, iar cei care au venituri reduse sau sunt deja împrumutaţi ar putea chiar să nu se mai califice. Banca Naţională a elaborat un regulament nou care introduce filtre mai stricte în ceea ce priveşte modul de calcul al bonităţii clientului.

Adevărul observă o reducere a birocraţiei pentru copiii care călătoresc peste graniţe doar cu unul dintre părinţi. Acordul celuilalt va fi valabil timp de trei ani pentru mai multe voiaje. Când minorul este însoţit de o altă persoană majoră în afară de părinţi nu vor mai trebui declarate scopul şi traseul călătoriilor.

Cel mai bine plătiţi salariaţi din economie sunt absolvenţii de facultate, scrie Ziarul Financiar. În medie, aceştia câştigă de nouă ori mai mult decât angajaţii cu un nivel scăzut de educaţie, conform Intitutului Naţional de Statistică. Un muncitor necalificat nu câştigă mai mult de salariul minim pe economie, de circa 200 de euro net pe lună. În schimb, un inginer ajunge la 3.000 de euro lunar.

Ultraofensiv, titlul mare de pe prima pagină a Gazetei Sporturilor. Selecţionerul Cristoph Daum plănuieşte să revoluţioneze echipa din meciul cu Muntenegru, urmând să facă 6 schimbări în primul 11. Sistemul de joc s-ar schimba în 4-1-4-1, cu un singur închizător, Ovidiu Hoban, şi cu 5 oameni exclusiv de atac: Adi Popa, Alexandru Maxim, Alex Chipciu, Nicolae Stanciu şi Florin Andone.