Prima pagină | 7 noiembrie 2017

Adevărul minciuna cu care a câştigat alegerile se sparge în capul PSD. În campania electorală de anul trecut, social-democraţii le-au promis bugetarilor majorarea salariilor cu 25%. Un an mai târziu, Liviu Dragnea şi Mihai Tudose nu ştiu pe unde să scoată cămaşa, căci oricum nu au bani să mărească lefurile. Între timp, sindicatele se pregătesc de proteste faţă de modificările la Codul Fiscal.

România Liberă observă că revoluţia fiscală a fost amânată încă o dată, premierul Mihai Tudose ezitând să facă modificări la Codul Fiscal printr-o ordonanţă de urgenţă. Pentru schimbare militează însă preşedintele social-democrat, Liviu Dragnea, dar şi ministrul de Finanţe. Ionuț† Mişa a spus ca a avut o ‘discuţie’ cu premierul, care, la rândul lui, ‘a purtat o discuţie la partid’ şi s-a decis ca miercuri ordonanţă să fie  discutată de executiv.

Potrivit Ziarului Financiar, sute de mii de companii sunt în aer cu bugetul pe 2018 până ce guvernul decide ce face cu revoluţia fiscală. Indecizia cabinetului obligă firmele să îşi amâne planurile de afaceri pentru că nu ştiu la ce se pot aştepta anul viitor în privinţa taxelor, factor de care depinde extinderea sau restângerea activităţilor lor. Noul Cod fiscal ar urma să vină şi cu reduceri de taxe – reducerea impozitului pe venitul salarial de la 16% la 10% şi a CAS cu două puncte procentuale. Totuşi măsurile propuse sunt respinse şi de sindicate şi de patronate.

Vestea că s-ar putea reintroduce uniforma unică în școlile din România a stârnit un val de proteste, la fel ca în cazul manualului unic, notează Jurnalul Naţional. Specialiștii în Educație spun că exact opusul uniformizării, adică educația personalizată, a dat cele mai bune rezultate. O formă de uniformizare s-a produs deja în școlile din România, chiar dacă au existat manuale alternative și elevii nu au fost oblligați să poarte o uniformă unică pentru toată țara.

Potrivit Gazetei Sporurilor, convocarea lui Alibec la naţională, atacantul care n-a mai marcat în Liga 1 din 13 mai, aprinde lumea fotbalului. Panduru şi Cornel Dinu critică dur decizia selecţionerului Contra, considerând-o o mutare propagandistică. Ienei, Piţurcă şi Cămătaru susţin în schimb că jucătorul merită sprijinit.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS