Prima pagină, 7 noiembrie 2016

Adevărul scrie că investigatorii care cercetează cauzele tragediei de pe Autostrada Soarelui, soldată cu moartea a 4 oameni şi rănirea altor 60, au două ipoteze de lucru: fie un şofer care a ieşit dintr-o benzinărie fără să se asigure, fie un altul care circula cu viteză foarte redusă, recomandată de condiţiile meteo vitrege. În carambolul care s-a produs sâmbătă, în apropiere de Lehliu, pe autostrada ce leagă Bucureştiul de Constanţa, au fost implicate 29 de maşini.

Potrivit Jurnalului Naţional, dacă românii din diaspora au fost cheia alegerilor prezidenţiale din 2014, votul studenţilor ar putea cântări decisiv la parlamentarele din 11 decembrie. Doar că prin actuala lege electorală zeci de mii de studenţi nu vor putea vota în Bucureşti sau în marile centre universitare decât dacă au reşedinţa din buletin în oraşul în care studiază.

România Liberă observă că unii lideri politici şi-au schimbat statutul financiar în urma unor divorţuri sau mariaje. Rămas singur, social-democratul Liviu Dragnea a „scăpat“ de palatul din Alexandria. Prin căsătorie, preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a dobândit unul dintre cele 5 automobile. La rândul său, Elena Udrea deţine mai multe terenuri în Bucureşti, rămase în urma divorţului de afaceristul Dorin Cocoş.

Ziarul Financiar anticipează o săptămână de foc pe bursele lumii. Votul americanilor ar putea fi un moment istoric de o însemnătate rară, ale cărui consecinţe se pot întinde pe un orizont de timp îndelungat, undele rezultatului urmând să fie resimţite în fiecare colţ al planetei, de fiecare dintre noi, indiferent de statut sau starea materială. Cu 5% din populaţia mondială, Statele Unite ale Americii deţin un sfert din PIB-ul lumii.

12 din 13, titrează Gazeta Sporturilor. Cu o singură excepţie Steaua a câştigat toate meciurile cu FC Viitorul, echipa lui Gheorghe Hagi. Roş-albaştrii au marcat 23 de goluri şi au încasat 8. “Regele” a ajuns la 9 eşecuri din 9 în meciurile disputate ca antrenor împotriva Stelei.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS