Prima pagină, 7 martie 2017

Şerban Nicolae omoară pentru o lună aproape tot Codul Penal, titrează Adevărul. Liderul senatorilor PSD a depus amendamente la proiectul de lege al graţierii, trimis în Parlament de Guvern. Dacă acestea vor fi adoptate, ele pregătesc o veritabilă apocalipsă penală în România, anume suspendarea pentru 30 de zile a numeroase infracţiuni grave din Codul Penal şi din legi speciale.

România Liberă dezvăluie că, sub numele de cod Manole, guvernatorul Băncii Naţionale a fost colaborator al fostei Securităţi. Mugur Isărescu se afla în evidenţele Unităţii Militare 0195, adică sub controlul Contraspionajului Extern din Centrala de Informaţii Externe a Securităţii. Turnătoriile sursei „Manole“ vizau, în special, diplomaţi străini de la Bucureşti, cu care Mugur Isărescu avea contacte constante. Iar dintre diplomaţi, cel mai des întâlniţi erau cei americani şi britanici. Nici colegii lui Mugur Isărescu de la Institutul de Economie Mondială nu scăpau de “notele” pe care actualul guvernator BNR le trimitea UM 0195.

Jurnalul Naţional observă că influenţa şefului statului asupra PNL a devenit una dintre principalele teme la care se raportează liberalii aflaţi în cursa pentru şefia partidului. În Modrogan, s-au format astfel două curente diametral opuse, care ar putea înclina decisiv balanţa la Congres. Unii cer desprinderea de Cotroceni şi un parcurs pe cont propriu al partidului. Ceilalţi ar vrea să-l transforme pe Klaus Iohannis în trambulină electorală pentru alegerile parlamentare din 2020

Potrivit Ziarului Financiar, cel mai mare producător de textile din ţară închide o fabrică cu 350 de salariaţi. Creşterea salariului minim, infrastructura proastă şi efectele Brexitului sunt principalii factori care au determinat patronii britanici să pună lacătul pe uşile unităţii de la Urziceni. Compania este cel mai mare angajator din Urziceni, oraş la doar 60 de kilometri de Bucureşti.

Champions League de România, titlul mare de pe prima pagină a Gazetei Sporturilor, potrivit căreia avem play-off-ul perfect. Steaua, Dinamo, U Craiova, Astra, Viitorul şi CFR Cluj, despărţite de doar 5 puncte. Prima etapă debutază cu Steaua – CFR Cluj, în vreme ce derby-ul Steaua – Dinamo este programat în a 3-a rundă.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS