Confidenţialitate

Prima pagină | 7 mai 2018

România Liberă scrie despre staţiunea unde o felie de lamâie costă 10 lei. Preţurile din Mamaia, supranumită “perla litoralului românesc” au început să depăşească logica economiei de piaţă şi să intre în “logica” fiţelor, de care profită buticarii puşi pe căpătuială. În deschiderea sezonului estival, un club din Mamaia a avut în meniu o şampanie de 100.000 de euro, care s-a dovedit o strategie de marketing, întrucât, indiferent dacă se vinde sau nu, produsul devine asociat cu un local exclusivist.

Adevărul publică filmul “operaţiunii microfonul”. După o anchetă care a durat aproape o jumătate de an, Parchetul General a clasat dosarul în care şefa Internelor, Carmen Dan, reclama că în locuinţă i-a fost “plantat” un dispozitiv de ascultare. Sursele publicaţiei susţin că povestea microfonului este una mult mai complicată, dispozitivul fiind adus în casa ministrului chiar de doi bărbaţi chemaţi de sora ministrului să verifice apartamentul, profesionişti care s-au dovedit de fapt amatori.

Potrivit Jurnalului Naţional, cinci dintre proiectele de lege din Senat ne arată că parlamentarii noștri își doresc să avem cât mai multe motive de sărbătoare. Tocmai de aceea vor să declare prin lege Ziua gastronomiei şi a vinului românesc, Ziua meseriilor, Ziua Constructorului, Ziua Dăruirii, dar şi să impună Ziua Democraţiei Româneşti. Deputatul PNL Raluca Turcan este iniţiatoarea proiectului de lege pentru Ziua Meseriilor, care ar urma să fie sărbătorită pe 25 noiembrie, ziua în care, în 1864, Cuza a promulgat legea instrucţiunii din Principatele Unite. La rândul său, Nicolae Bădălău, fost preşedinte executiv al PSD, vrea ca românii să sărbătorească Ziua Dăruirii, pe 25 septembrie.

Ziarul Financiar observă că una din patru noi angajări din ultimul an s-a făcut la stat. În 2017, s-au făcut 24.000 de recrutări în instituţii publice. Cheltuielile statului cu salariile bugetarilor vor ajunge la 8,9% din Produsul Intern Brut, faţă de 8,3% din PIB în 2017, la fel ca în 2008.Gazeta Sporturilor a aflat că oferta pentru întreg pachetul de acţiuni al clubului Dinamo este de 9 milioane de euro. Konstantinos Tsakiris este posesorul unei averi de 500 de milioane de euro. Investitorul grec promite un buget de salarii dublu faţă de cel actual şi rezultate spectaculoase din sezonul următor.