Prima pagină, 7 iunie 2017

Legea salarizării explodează în mâna PSD, titrează Adevărul. Guvernul a fost nevoit să facă primul pas înapoi în ceea ce privește mult-lăudatul proiect, menit să reformeze sistemul remuneraţiilor pentru bugetari. Pe scurt, nicio creștere salarială nu va mai fi aplicată anul acesta.

Jurnalul Naţional observă un nou fenomen care afectează administrația publică locală, căpșunarii publici. Angajații își iau concedii fără plată și pleacă la muncă în străinătate, generând o criză de personal în primării. Conform legii, un angajat își poate lua concediu fără plată până la 3 ani într-un deceniu. Noua lege a salarizării nu va schimba lucrurile.

România Liberă dezvăluie că autorizaţiile de taxi din Bucureşti sunt traficate ilegal cu semnatură de la vârful Primăriei Capitalei. În mod ironic, compania de avocatură angajată de municipalitate să ofere consiliere juridică a subliniat că nu sunt îndeplinite condiţiile legale. Totuşi, viceprimarul Aurelian Bădulescu a semnat pentru transfer, în locul Gabrielei Firea, când aceasta din urmă era într-o delegaţie externă. Pe piaţa neagră, o autorizaţie de taxi costa între 5.000 şi 8.000 de euro. Evident, este vorba de sume nefiscalizate, care nu apar în scripte. Oficial, ‘închirierea’ anuală a unei autorizaţii de taximetrie de la Primărie costă doar 150 de lei, adică sub 35 de euro.

Potrivit Ziarului Financiar, companiile înregistrate în Capitală generează 16% din exporturile totale ale României, anume 9,7 miliarde de euro. Urmează în clasament judeţele Timiş, Argeş, Arad, Braşov şi Sibiu, cu aproape 20 de miliarde de euro. Primele cinci judeţe la export au o economie puternic marcată de sectorul auto. Giurgiu şi Gorj se află pe ultimele două poziţii în top.

Constantin Budescu s-a înţeles cu FCSB şi va încasa o sumă uriaşă în următorii ani, scrie Gazeta Sporturilor. Atacantul de 28 de ani va primi cel mai mare salariu din Liga I, anume 250.000 de euro pe an şi 300.000 din suma de transfer către Astra Giurgiu, plus o primă de instalare de 200.000 de euro.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS