Confidenţialitate

Prima pagină | 7 februarie 2019

Adevărul scrie despre teroarea din Delta Dunării. Şacalii se apropie de gospodării, atacând animalele domestice, iar acum au început să dezgroape morţii.  În lipsa hranei în zonă, fiarele au intrat în cimitirul satului Caraorma, din judeţul Tulcea. Înmulţirea necontrolată a acestor prădători a fost semnalată deseori de locuitorii din Delta Dunării.  

România Liberă observă că bugetul este negociat la sânge. Liderul PSD, Liviu Dragnea, a participat, miercuri, la sedinţa  Asociaţiei Municipiilor. Primarii sunt nemulţumiţi de alocările de fonduri, mai ales că Guvernul le-a transferat toate cheltuielile sociale. La întâlnire a fost prezentă şi Gabriela Firea, care reproşează că din bugetul Primăriei Capitalei se taie 25%, adică 180 milioane euro.

Potrivit Jurnalului Naţional, Ministerul Transporturilor a trimis la Bruxelles, pentru obținerea finanțării, proiecte în valoare de 10 miliarde de lei. Cel mai scump este drumul expres Craiova-Piteşti, care ar costa 5 miliarde şi jumătate de lei. Podul suspendat peste Dunăre, din zona Brăila, așteaptă 2 miliarde şi jumătate de lei. Mult amânata autostradă Comarnic-Brașov începe cu un tronson din Predeal, pentru care se cer 200 de milioane de lei. În Moldova, șoselele rămân la nivelul studiilor de fezabilitate.

Potrivit Ziarului Financiar, băncile au plătit în 2018 impozit pe profit de 1,2 miliarde de lei, maximul ultimilor 8 ani. Este al doilea cel mai ridicat nivel din ultimul deceniu, după 2009, când bancherii au virat la buget puţin peste această sumă. Cu toate că guvernul a introdus taxa bancară, care mănâncă între 70% şi 90% din profitul băncilor, Ministerul Finanţelor impune, surprinzător, impozite tot mai mari pe profit.

FCSB vrea să devină naționala mică, observă Gazeta Sporturilor. În lotul vicecampioanei sunt 4 jucători care vor fi titulari în viitoarea campanie de calificare a tinerilor tricolori. Finanțatorul roș-albaștrilor, Gigi Becali, mai are trei propuneri pentru echipa lui Mirel Rădoi: Alex Pașcanu, Răzvan Oaidă și Darius Olaru.