Confidenţialitate

Prima pagină, 7 aprilie 2017

Adevărul notează că legea salarizării unitare este orice numai unitară nu. Deşi au promis lefuri mai mari pentru medici şi profesori, guvernanţii şi le-au mărit pe ale lor, arată prima schiţă a actului normativ, care a văzut lumina zilei, după ce până acum, numai fruntaşii PSD ştiau ce conţine acesta. Sindicaliştii se tem că nu vor fi consultaţi, iar eventualele discuţii vor fi, în cel mai bun scenariu, o “caricatură“.

Jurnalul Naţional observă că atacurile lui Victor Ponta la adresa conducerii PSD şi a guvernului rămân, deocamdată, fără urmări. Cel care s-a opus excluderii fostului premier din partid a fost chiar Liviu Dragnea. Decapitarea disidentului ar fi dus la izbucnirea unor tensiuni în rândul social-democraților.

Potrivit României Libere, o vizită la Marea Neagră ne arată că staţiunile sunt departe de a fi pregătite pentru deschiderea sezonului estival pe 15 aprilie, aşa cum ambiţios şi-au propus hotelierii. Principalele măsuri care se iau în aceste zile sunt curăţarea plajelor şi strângerea gunoaielor uitate de turişti. Mamaia, cea mai cautată destinaţie, este încă un şantier.

Din Ziarul Financiar aflăm că Bucureştiul a fost invadat de proiecte rezidenţiale, mai multe ca niciodată, care vor să satisfacă cererea susţinută de creşterile salariale, de programul Prima Casă şi de dobânda minimă la lei. De multe ori, dezvoltatorii din spatele acestor proiecte sunt anonimi, birourile de vânzări evitând să dea informaţii despre aceştia. În prima perioadă de boom, 2005-2008, înainte de venirea crizei, multe proiecte rezidenţiale au colapsat. Clienţii au pierdut avansul dat, iar adevăraţii proprietari au dispărut, lăsând în urmă companii în insolvenţă. Astfel, cunoaşterea directă a dezvoltatorului ar fi un motiv în plus pentru câştigarea încrederii cumpărătorului.